Biografie

 

 Mijn naam is Gerald Peterson. Ik ben geboren op Aruba. Na mijn middelbare school (HBS-B) heb ik mijn doctoraalbul Bedrijfseconomie gehaald aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ik ben getrouwd en ik heb twee dochters.

 

In mijn studententijd in de jaren zeventig ben ik begonnen met analoge fotografie. In 2003/2004 werd mijn interesse gewekt voor de digitale fotografie door een artikel in de Volkskrant dat ik aan het lezen was hoog boven de Atlantische Oceaan in een KLM vliegtuig. Canon had met de EOS 300D de € 1.000 prijsgrens doorbroken. 

In 2005 heb ik besloten om een opleiding fotografie te gaan volgen met als doel vakfotograaf / docent fotografie te worden naast mijn beroep als docent marketing en management games op Hogeschool Windesheim. Nadat ik in 2009 mijn diploma als vakfotograaf heb gehaald ben ik begonnen met het geven van fotografie lessen aan studenten communicatie en commerciële economie op Hogeschool Windesheim.  Collega's heb ik ook de beginselen van fotografie bijgebracht. Ik geniet van het lesgeven.

 

Om mijn kennis en vaardigheid te vergroten heb ik de Leergang Fotoreflectie als kopstudie bij de Fotovakschool in Amsterdam gevolgd en afgerond onder leiding van o.a. Tom Meerman en Pieter van Leeuwen. De Leergang Fotoreflectie leert je o.a. om als brug te fungeren tussen kijkers van beelden en de bedoelingen van de fotograaf/kunstenaar. GESTALT

(hoe ons brein beelden ziet), SEMIOTIEK (over tekens in beelden) en RETORICA (hoe je met beelden kunt overtuigen) spelen een belangrijke rol in de brugfunctie.

 

In februari 2016 heb ik de cursus Broadcast Journalism -Video Producer gevolgd op Hogeschool Utrecht. Ik heb een video gemaakt: From woodcut to iPad art. In de video toont mijn echtgenote hoe krachtig de iPad pro is als hulpmiddel om kunstwerken te maken. De video is te zien onder het kopje VIDEO. Ik werk veel samen met mijn echtgenote. Zij heeft een opleiding tot kunstenares gevolgd aan de Klassieke Academie in Groningen. Zij is gespecialiseerd in het maken van houtsneden. In maart 2018 hebben wij een workshop "Visual Poetry" in Londen gevolgd onder leiding van de Canadese fotograaf Olaf Sztaba. 

 

Ik heb een brede interesse in veel fotografie genres. Less is more is voor mij een belangrijk uitgangspunt.

De laatste tijd gebruik ik mijn iPhone steeds meer om foto's te maken. Waarom de iPhone?  Omdat ik mijn iPhone altijd bij mij heb en mensen merken niet dat je fotografeert en of vinden de iPhone niet intimiderend.

 

Ik geef ook lezingen en workshops over Beeldtaal en Straatfotografie. 

 

Indien u belangstelling heeft in een lezing of workshop, dan kunt u contact met mij opnemen via het tabblad contact.